Креираме – инструмент маракас

Музиката е магично откривање за децата во раната возраст. Таа им помага во развојот на слухот, вниманието, следењето на ритамот и во развојот на координацијата.

Децата од групата „Виножито“ од 5 до 6 години, користејќи ја својата фантазија и креативност, со интересни материјали, направија детски ударни инструменти, таканаречени маракаси.

Звуците на овој магичен инструмент ги развесели срцата на сите, во нашиот објект „Парк“.