Детски музички урнебес

На ден 17.02.2020 во нашата градинка, во објектот „Парк“ гостуваа хумористичниот водител Војче Китановски и кукларот Валентино, кои на многу забавен начин не воведоа во интерактивно-хумуристичната претстава за деца насловена како „Детски музички урнебес“. Преку различни музички жанрови, смешни маски, детстки шеги, патувавме на карневалот во Рио. Марионетите на кулкарот Валентно ни беа гости од Америка и заедно со децата свиреа на различни музички инструменти.