8-МИ МАРТ- МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА

„Секоја мајка не е само мајка, таа е божица на убавината.

Секоја мајка не е само мајка, таа е симбол на силинта.

Секоја мајка не е само мајка, таа е постела на детската бајка...“

Ете таква порака испратија децата од групата „Јаболчиња“ од објектот „Парк“. Тие во чест на овој меѓународен празник, рециклираа-креираа и изработија вазни за своите најмили мајки, користејќи ја техниката „декупаж“.