ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

Децата од групата„Пеперутки”од објектот Кукушка и нивните родители во соработка со нивниот воспитувач, заеднички го одбележаа часот на планетата земја 28 Март и точно во 20:30 ги исклучија светлата во своите домови и земаа учество во глобалниот светски предизвик во едночасовниот мрак и испратија порака за посигурна,почиста и поздрава иднина за нас и идните генерации.
Подготвил воспитувач:
Весна Спасова