ДОМАШНИ ПТИЦИ

Децата сакаат да учат и да научат, да истражуваат и раскажуваат.
За нашите „Пеперутки“ (2-3 год.) домашните птици беа тема,
и си направија прекрасни активности без дилема.
Кокошка, петле, пиле препознаваа, именуваа
и од разни материјали си ги изработуваа.
Другарчињата си седат дома и се многу вредни,
а ние им ги дадовме насоките следни:
  • Запознавање со домашните птици ги препознаваме, именуваме и опишуваме;
  • Боиме во контура (пиле, петле, кокошка) или ги изработуваме од разни ликовни материјали;
Креативните другарчиња ни се пофалија
дека многу забавно им било и фотографии ни испратија.
Ви благодариме „Пеперутки“ од Матичниот објект.
Подготвил воспитувач:
Татјана Чаневска Јовановска