КОГА Е МЕСЕЦОТ МАЈ, НА УБАВИНАТА И НЕМА КРАЈ!

Кога сонцето најсветло грее,
кога славејот в трендафил пее,
пеперутки кога насекаде летаат
и црвени булки над житата цветаат.
Во зелено кадифе кога е гората,
најрумено кога се раѓа зората,
кога сѐ се капе во нежен сончев сјај
– тогаш е кај нас месецот Мај.
 
Кога јаготките руменеат и црвенеат, како образи детски,
децата од групата „Пчелки“ (Од објект „Парк“) од направија цртежи светски,
и тоа во месецот Мај,
кога на убавината и нема крај!
Изготвил воспитувач:
Снежана Цветковска