МАЛИТЕ ДЕЧИЊА НА УЧИЛИШТЕ ПОЛЕТАА

Ова видео е посветено на нашите идни првачиња Генерација 2020-2021 год. - децата од групите:
„Пеперутки“
Воспитувач: Емилија Стојкова
Неговател: Сузана Галовска
„Детелинки“
Воспитувач: Симона Јаначкоска
Неговател: Александра Петковска Славевска
„Пчелки“
Воспитувач: Снежана Цветковска
Неговател: Наташа Поповска
 
Пчелки и Пеперутки со крилцата летаа,
во градинката наша љубопитно слетаа.
 
Дететлинките мали среќа во градинката ни беа,
ќе останат спомени под детската стреа.
 
Секој ден другаруваа, добро утро кажуваа,
учеа и пееја песна, деновите им беа како игра лесна.
 
Утринска насмевка на лице штом се роди,
време е деца на училиште да се оди.
 
Летајте Пеперутки, Пчелки и Детелинки мили,
полетајте кон Сонцето со новите сили.
Стекнувајте знаења, сакајте сé и другарувајте,
за најубав свет сонувајте!
 
Со среќа на идните првачиња! Голема благодарност на родителите за долгогодишната и несебична соработка!