ЗА НАШИТЕ ДЕЧИЊА-ЈАБОЛЧИЊА

Завршна приредба

Објект „Парк“

група „Јаболчиња“

ЗА НАШИТЕ ДЕЧИЊА-ЈАБОЛЧИЊА

Јаболчиња дечиња

со црвени обравчиња

во градинка одеа

за раце се водеа.

Учителки со насмевки

на лицата сјајни

им дадоа на децата

љубов и знаења трајни.

Јаболчињата раснеа

со љубов и смеа

со игра и радост

со детски песни.

Јаболчиња наши

патот светол да ви биде

Многу среќа и успех

во животот што ви иде.

Разделбата е почеток

за нашите срца,

јаболкницата е тука

штом срцето за спомени

почне да ви чука!

Воспитувач - Чаневска Благица

Негувател - Кочовска Елизабета