Светски ден на здрава храна

Децата од ЈУДГ ОЦ 13 Ноември, објект „Кукушка“ заедно со децата од градинките од општина Центар.

На ден 16.10.2019 година го одбележа „Светскиот ден за здрава храна“ и денот на борба потив гладта во просториите на ресурсниот центар на СОС Детско село, во организација на општина Центар Беше организирана ликовна работилница и заедничко дружење со децата од од градинките и децата згрижени во СОС. На настанот присуствуваше градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ и претставници од Општината. За успешната соработка на гадинките им беа доделени благодарници.